15 februarie 2010

Tort cu mere


Ingrediente:
- 3 mere

- 8 linguri de zahar
- 5 oua
- 5 linguri faina


Mod de preparare:
In cratita in care se face blatul se caramelizeaza 3 linguri de zahar, iar caramelul se intinde bine pe peretii cratitei si se da la rece.
Merele se curata de coaja, se taie felii si se a
seaza pe fundul cratitei ( peste zaharul caramelizat), astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pana devine o bezea tare. 
Se adauga galbenusurile si apoi faina.
Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute.
 
Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou.

Daca blatul nu este suficient de siropat de la caramel, se foloseste putina zeama de compot.
Cine doreste, poate imbraca intreg tortuletul in frisca.