31 mai 2010

Prajitura Mozart

Ingrediente necesare:
- 200 g biscuiti fragezi
- 125 g unt
- 250 g crema de ciocolata
- esenta vanilie sau rom
- 400 g iaurt gras
- 150 g zahar pudra vanilat,un plic de gelatina
- 800 g capsuni 

Mod de preparare:
 
Biscuitii se maruntesc fin,prin masina de tocat sau robot,apoi se amesteca bine cu untul topit amestecat cu 

 ciocolata si esenta.
Se pune o folie de celofan intr-o forma mai inalta si turnam amestecul de biscuiti,presand usor,pana tasam toata suprafata,apoi punem deasupra capsuni intregi 

Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vanilat apoi turnam in fir subtire,gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece apoi am topit-o la bain -marie.Acest amestec se toarna peste capsunile din forma ,se lasa cam 10 minute la frigider apoi se decoreaza cu feliute subtiri de capsuni,infipte usor in crema.Se da la rece aproxim. 2-3 ore. 



Cartofi noi la cuptor


Spalam cartofii bine sub jet de apa cu un burete si ii stergem bine cu un prosop de hartie.
Facem un amestec de piper, boia dulce, rozmarin si sare si presaram acest amestec peste cartofi.
Ii punem intr-o tava si ii dam la cuptor pana se rumenesc.
Se servesc presarati cu marar si cuburi de unt.
DELICIOSI!



Prajitura Daria

Ingrediente necesare:
- 300 gr capsuni
- 100 gr frisca
- 100 gr branzica de vaci
- 1 plic zahar vanilat cu aroma de vanilie
- 2-3 linguri lapte
- foi pentru cremsmit ( crocante) 

Branzica se freaca cu zaharul si cu laptele pana se face ca o crema si se amesteca cu spuma de frisca.
Foetajul crocant se taie in patrate mari pe care punem un strat generos de crema peste care punem bucati de capsuni, un alt patratel de aluat crocant, crema si capsuni.