24 iulie 2010

Bulz Dacic


Ingrediente necesare: 

- malai
- apa
- sare
- branza telemea tare
- costita
- oua
- smantana

Mod de preparare:

Din apa , malai si putina sare, se pregateste o mamaliga tare si se da la rece.
Costita se taie fasii si se trage in tigaie, iar ouale se fac ochiuri moi. 

 Dupa ce s-a racit mamaliga, se formeaza un cuib in care se pune branza telemea rasa si costita trasa la tigaie. Acest cuib se strange si se face ca o mingiuta. 
Mingiutele se pun intr-un vas, deasupra se pun ouale ochiuri, se mai impaneaza putin cu costita si se da la cuptor aproximativ 15 minute. 
Se presara branza telemea si smantana si se serveste.
Minunat!!!!!
PS: Eu nu am mai apucat sa fac poza cu smantana pt ca l-au papat rapid :))

Ardei umpluti ca in Oltenia

Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocata
- 10 ardei grasi
- 3 cepe mari
- o canuta orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper 



Mod de preparare:
Ardeii se spala si se scobesc de cotoare si seminte.
Umplutura: In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul spalat in prealabil si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se da la racit.
Dupa ce s-a racit prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Dupa ce am umplut ardeii se dau cu partea scobita prin faina ( pentru a nu iesii carnita afara ) si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune 1 lingura de faina amestecata cu suc de rosii ( sau pasta de tomate cu apa) si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min. pana cand ardeii sunt facuti bine.
Se servesc cu iaurt sau smantana. 

18 iulie 2010

Spaghete bolognese (2)

Ingrediente necesare:
- 1 piept pui
- 2 cepe rosii
- 1 dovlecel
- 5 rosii decojite
- 2 catei usturoi
- busuioc
- oregano
- patrunjel
- sare
- piper
- parmezan 



Mod de preparare:
Pieptul de pui se toaca la robot ( se poate folosii carne tocata deja).
Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei impreuna cu dovleceii tocati cubulete mici, dupa care se adauga carnea tocata, cateva linguri apa si se lasa la calit aproximativ 10 minute. Rosiile dupa ce le-ati decojit ( in apa fierbinte) se toaca cubulete si se adauga peste carnita. Se adauga mirodeniile, se mesteca bine si se lasa la foc min 10-15 minute.
Intre timp pastele se pun la fiert in apa cu sare si 1 lingurita ulei.
Dupa ce sosul este facut, se adauga usturoiul si patrunjel tocat marunt.
Spaghetele fierte se scurg si se pun sub jet de apa, dupa care se adauga peste sos, se amesteca bine.
Se servesc calde cu parmezan.