19 septembrie 2010

Supa crema de rosii

Ingrediente necesare:

- 1 kg de rosii bine coapte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- ¼ telina + frunze
- 3 cartofi mici
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 2 litri apa
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apa. Cand apa a clocotit se adauga legumele taiate marunt si se acopera cu un capac.
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga  si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata de pielite.
Se mai lasa la fiert pana cand toate legumele sunt gata.
Intreaga compozitie se amesteca cu blenderul pana cand se paseaza toate legumele si supa devine crema.
Se adauga sare si piper, se pune patrunjelul, frunze de telina tocate si cimbru uscat. 
Se serveste fie calda in zilele racoroase sau rece in zilele caniculare

15 septembrie 2010

Salata italiana cu somon fume

Ingrediente necesare:


- o bucata somon fume
- un plic dressing salata italiana (Kotanyi)
- rosii cherry
- salata
- ardei capia rosu
- ardei gras galben
- castravete
- ceapa rosie
- morcov
- emmentaler
- parmezan
- patrunjel verde
- ulei de masline cu ierburi aromate
- otet balsamic
Mod de preparare:
Spalam bine toate legumele si le curatam de coaja pe cele care necesita acest lucru.
Intr-un bol mare, tocam marunt ardeii, castravetii,salata,cascavalul, ceapa rosie o taiem rondele, rosiile cherry in jumatati, iar morcovul il taiem fasii lunguiete si subtiri cu curatatorul de legume.
Somonul il taiem fasii subtiri si o parte il adaugam inainte de amestec , iar cealalta parte dupa ce am asezat salata pe platou.
Preparam plicul de salata Kotanyi adaugand 7 linguri apa, 2 linguri otet, si 5 linguri de ulei si amestecam foarte bine.
Asezam salata pe un platou, adaugam ultimele feliute de somon si minunatul dressingul  Kotanyi, presaram cu parmezan si servim.

13 septembrie 2010

Ardei umplut cu varza si morcov

Ingrediente necesare:
- ardei grasi galbeni
- morcov
- varza
- sare grunjoasa
- apa


Mod de preparare:
Se aleg ardeii grasi potriviti ca marime, sanatosi si se scobesc de seminte si cotor.
Varza se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare si ambele se amesteca cu un praf de sare.
Cu acest amestec se umplu ardeii grasi si se aseaza in borcan.
 Se prepara o compozitie din 1 lingura cu varf de sare la 1 litru de apa ( in functie de cat este de mare borcanul), se incalzeste pe foc pana cand se topeste sarea si compozitia calda se toarna peste ardeii umpluti.
 Se inchide borcanul ( care nu este absolut necesar sa nu ia aer) si se da in camara.
Se consuma dupa aproximativ 4-5 saptamani.

9 septembrie 2010

Cubulete glazurate

Ingrediente necesare:
Blat:
- 50 gr margarina 
- 2 oua
- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 2 linguri miere
- 200 ml lapte
- un varf de cutit bicarbonat

Glazura:

- 200 gr. margarina
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri cacao
- esenta rom
- nuca de cocos pentru ornat 


Mod de preparare:
 Se amesteca bine intr-un vas zaharul, ouale, mierea, margarina RAMA, pana cand compozitia devine o crema spumoasa.
Se adauga faina putin cate putin si laptele in care am dizolvat bicarbonatul.
Compozitia, care trebuie sa fie moale si cremoasa, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptor preincalzit si se lasa 15 min. la foc iute, dupa care se reduce temp. si se mai lasa aproximativ 10 minute.
Se lasa la racit, iar apoi se taie cubulete. 

Pentru glazura, se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se tine pe foc mic, amestecand continuu pana devine un amestec omogen.
Cubuletele se trec prin glazura, se pun la scurs pe un gratar, dupa care se trec prin nuca de cocos. 

Se serveste dupa ce s-a racit bine. 

Scrumbie la gratar cu ciupercute

Ingrediente necesare:

- scrumbie de Dunare
- sare
- piper
-busuioc
-ciupercute
- morcovi
-ceapa
-branza

Mod de preparare:

Se spala pestele bine, se cresteaza, se da cu sare si piper, iar in interior se presara putin busuic uscat. Se prajeste pe gratar.
Ciupercutele se curata de pielita, iar piciorusele lor se toaca marunt si se calesc impreuna cu morcov si ceapa tocate fin. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, se rade putina branza tare si se dau la cuptor.
Scrumbia se serveste impreuna cu ciupercutele si un vin buuuuunnn.

8 septembrie 2010

Salata aromata cu sardine

Ingrediente necesare:

1 cutie sardine in ulei sau in sos tomat
rosii
ardei gras + ardei capia
salata
castraveti
rosii cherry
telemea de capra
chilli scharf
amestec pentru salata Kotany
paine prajita
ulei de masline cu ierburi aromate
otet balsamic
sare
Mod de preparare:

Se spala toate legumele si se toaca bucatele intr-un bol. Telemeaua se spala bine si se taie cubulete, iar rosiile cherry in jumatati.
Painea se pune la prajit si dupa ce este gata se taie cubulete pentru a obtine crutoane.
Amestecul de salata Kotanyi il amestecam cu 7 linguri de apa, 2 linguri otet si 5 linguri ulei.
Asezam legunele taiate si amestecate pe un platou impreuna cu crutoanele de paine, turnam dressingul Kotanyi, adaugam bucatile de sardine taiate fasii si restul de crutoane si servim.
Cine doreste, poate adauga si ou fiert  .

1 septembrie 2010

Prajitura cu frisca si piersicute

Ingrediente necesare:
Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
3 lg cacao
coaja rasa de lamaie

Crema:
600 ml frisca
150 gr zahar pudra
2 piersici
esenta vanilie

Sirop:
3 piersici
70 ml apa


Mod de preparare:

Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de lamaie.
Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.

Se coace la foc domol intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie pe jumatate si din fiecare jumatate se mai obtin inca 2 foi.
Crema:
Pregatim un piure din piersica si zahar( la blender).
Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de piersica si esenta si amestecam pana se intareste din nou.
Sirop:
Din cele 3 piersici fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.
Cu acest sirop ( nectar) insiropam fiecare foaie de blat peste care asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.

Imbracam intreaga prajitura in crema si decoram cu felii de piersica tavalite prin zahar tos.