4 iulie 2011

Mancare de mazare


Ingrediente necesare:

- 1 piept pui
- 500 gr mazare
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 2 linguri rase faina
- 250 ml apa
- 4 rosii
- marar
- sare, piper

Mod de preparare:

Am taiat pieptul de pui, l-am pus in ulei, l-am condimentat cu sare si piper si am lasat pe foc la inabusit, cu capac, cam 10 minute.
Dupa ce am scos carnea, in locul ei am adaugat ceapa si ardeiul tocate, putina sare si am lasat la prajit pentru 5 minute. Am adaugat rosiile decojite si taiate marunt, pieptul de pui prajit si o cana de apa si am fiert la capac pentru 10 minute dupa care am adaugat mazarea.


Dupa ce mazarea este moale, adaugam faina amestecata cu apa si mai fierbem 10 minute.
Adaugam mararul, potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 10-15 minute.


Tocanita de cartofi cu pui


Ingrediente necesare:
- 10 cartofi
- 6 copanele pui
- 2 cepe
- 4 linguri pasta de tomate
- 3 catei usturoi
- leustean
- sare, piper

Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaje, ii taiem in cuburi potrivite si ii punem in apa rece.
Prajim copanelele de pui, le scoatem intr-o farfurie si le acoperim cu un capac.
Curatam ceata, o taiem juliene si o calim la foc potrivit dupa care adaugam si 1/2 pahar apa.
Dupa ce am calit ceapa punem pasta de tomate si amestecam continuu pentru 2 minute.
Adaugam 1 litru de apa si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cuburi.

Acopeim vasul cu un capac si tinem la fiert pana se inmoaie cartoful .
Dupa ce cartoful este moale, punem si copanelele prajite, usturoiul tocat marunt, potrivim de sare si piper, adaugam leusteanul tocat marunt si dam la cupror pentru 15 minute.

Frigarui de pui





Ingrediente necesare:

-  piept de pui
- ciuperci
- dovlecei
- ardei gras
- busuioc
- oregano
- sare
- piper

Mod de preparare:

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem in bucati mari.
Spalam si carnea de pui si o taiem in bucati potrivite.
Amestecam legumele si carnea cu mirodeniile si le lasam pentru 10 minute la frigider dupa care le insiram alternativ pe betisoarele de bambus.


Cine are gratar cu jar le pune pe gratar.
Eu le-am pregatit in cuptor.
Le-am asezat pe un gratar rotund si am pus gratarul pe o tava cu apa.


Le-am bagat in cuptor pentru aproximativ 40 de minute.



Se topesc in gura!!!!!!