29 septembrie 2011

Pui cu sos de ciuperci si rom

Ingrediente necesare:

- 4 bucati piept de pui
- 1 lingura condiment de gratar
- 100 ml suc de portocale
- 6 linguri de unt
- 2 linguri de miere
- 150 gr. ciuperci pleurotus
- 150 gr ciuperci champignion
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 50 ml rom
- 100 ml smantana
- sare

Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui si se usuca cu servetele de hartie dupa care se presara cu sare si condimente pentru gratar.
Se adauga peste carne sucul de portocale si se lasa 20 de minute.


Pieptul de pui se rumeneste timp de maxim 10 minute in trei linguri de unt.


Dupa ce am rumenit carnea in unt, se aseaza intr-o tava, se unge cu miere, se toarna putina apa si se introduce la cuptorul incins pentru 15 minute.


Ceapa si usturoiul curatate si spalate se dau pe razatoare.
Se spala bine ciupercile si se taie marunt.


Intr-o cratita cu putin unt se calesc ciupercile cateva minute, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si ceapa si se mai amesteca cateva minute.


Cand ciupercutele sunt moi, se adauga romul, smantana si se mai lasa 5 minute.


Puiul se serveste acoperit de sosul de ciuperci.
Un deliciu!!!!!

SARMALE

O reteta de care multe gospodine se feresc sa o pregateasca  pentru ca o considera dificila.
Haideti Sa Gatim Impreuna aceasta reteta delicioasa!!!


Ingrediente necesare:

- 1 kg carne tocata
- 1 cana orez
- 3 cepe
- pasta de tomate
- 1 ou
- varza murata
- afumatura
- cimbru
- sare, piper
- foi de dafin


Mod de preparare: 

Tocam marunt ceapa curatata si o punem la calit.
Cand aceasta a devenit sticloasa, adaugam bulionul.
Amestecam pana cand ceapa ia culoarea bulionului si lasam inca 2 min, dupa care adaugam si orezul si calim impreuna cateva minute.


Intr-un vas incapator punem carnea tocata, bulionul impreuna cu ceapa calita si orezul, oul,o ceapa cruda tocata marunt, cimbrul, o lingurita de sare si un varf cutit cu piper.


Amestecam bine cu mana sau cu o spatula si am terminat umplutura pentru sarmalutele noastre.
Luam varza murata si alegem cele mai bune foi pentru impaturit. Impartim carnea in portii potrivite, cam cate o lingura de compozite pentru fiecare sarmaluta si incepem sa impaturim.


Luam o foaie de varza potrivita, ii taiem cotorul si punem in mijlocul ei o lingura de compozitie, iar cu miscari circulare invartim incet, dar destul de strans, pentru a fi bine legate. Capetele de varza ramase in afara le bagam pur si simplu inauntru.

Luam un vas de lut sau o oala incapatoare si la fundul ei pun o parte din resturile de varza tocate marunt, doua linguri de pasta de tomate si incepem sa asezam sarmalele una langa cealalta, inghesuite pentru a nu se ridica la suprafata.
Printre randurile de sarmale asezam feliute de afumatura, iar la fiecare "etaj" punem 1 lingura - 2 de pasta de tomate.
La sfarsit, dupa ce am umplut vasul, punem in mijloc, daca a ramas loc, varza tocata, adaugam apa, foile de dafin si punem la fiert la foc potrivit completand cu apa de fiecare data cand este nevoie.
Daca folosim un vas de lut dam sarmalele la cuptorul incins pana se gatesc, iar daca am folosit o oala de inox le putem fierbe pe flacara de la arajaz pana sunt gatite de jumatate dupa care le putem baga in cuptor.
Acestea fiind spuse nu mai ramane decat sa puneti de mamaliga si sa serviti sarmalutele impreuna cu cateva linguri de smantana.


Asa-i ca nu-i greu deloc????

Sa aveti spor la preparat si POFTA BUNA!!!!!

27 septembrie 2011

Prajitura cu morcovi


Nu as fi crezut ca o astfel de prajitura poate fi atat de delicioasa.
Multumesc Andreea pentru idee!

Ingrediente necesare:

- 4 oua
- 200 g zahar
- 300 g morcov
- 50 g unt
- 65 ml lapte
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- vanilie
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucsoara rasa


Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia.


Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga la compozitie lichida si se omogenizeaza.

Faina amestecata cu praful de copt,scortisoara si nucsoara se adauga in compozitie si se mixeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.

Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute,la temperatura medie-mica.
Se face testul scobitorii si se lasa in tava pana se raceste,apoi se scoate si se portioneaza.

Se pudreaza si se serveste.

Delicioasa!!!!

Tocanita de rosii si ardei cu piept de pui

Ingrediente necesare:

- 1 piept de pui
- 2 Kg rosii
- 1 Kg ardei
- 3 cepe rosii
- 5 catei usturoi
- patrunjel
- sare, piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se curata, se spala bine in apa rece si se taie fasii.
Se pune la calit intr-o craticioara cu cateva linguri de ulei.


Rosiile spalate se oparesc pentru a le putea decoji usor.
Ardeii si ceapa se toaca Juliene.
Dupa ce s-a calit carnita de pui, se scoate pe o farfurie si se acopera.
In uleiul ramas se calesc ceapa si ardeii.


Dupa ce s-au calit adaugam rosiile decojite, tocate cubulete, acoperim cu un capac si fierbem la foc potrivit aproximativ 20 de minute.


Cand legumele sunt gatite adaugam carnita prajita, patrunjelul si usturoiul tocat, potrivim de sare si piper si gata tocanita :) .


Pofta buna!!!

21 septembrie 2011

Ketchup aromat

Ingrediente necesare:

- 5 kg rosii bine coapte
- 3 kg ardei capia rosii
- 10 cepe
- oregano
- busuioc
- piper rosu si negru
- cimbru
- maghiran
- sare

Mod de preparare:

Rosiile se oparesc putin si se curata de pielite.
Ardeii capia se coc pe gratar sau in cuptor, dupa care se curata de pielite si seminte.


Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in cateva linguri bune de ulei.
Rosiile si ardeii bine curatati se zdrobesc in robot sau cu blenderul, se amesteca cu ceapa calita si mirodeniile si se pun la fiert pentru aproximativ 1 ora, pana cand amestecul mai scade.


Cand este gata, se pune in borcane, se infileteaza bine si se sterilizeaza la bain marie sau in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora.
Dupa ce oprim flacara, acoperim cu ceva calduros si lasam asa pana a doua zi cand punem borcanele in camara.