14 iunie 2012

Tort Raffaello

Si tortul pe care l-am pregatit pentru ziua sotului....

Ingrediente necesare:

Pentru blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt

Pentru crema:
400 g ciocolata alba
400 ml frisca lichida
 
Pentru sirop:

100 ml lapte
50 g zahar
50 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa pana se face o crema.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se coace la foc potrivit intr-o forma de tort tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei straturi.

Crema
Punem intr-un vas frisca si ciocolata rupta in bucatele si o tinem pe plita la foc mic, mestecand continuu, pana se topeste ciocolata.
Se omogenizeza, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore.
Crema de ciocolata va fi bine inchegata si pentru a o face mai pufoasa si mai cremoasa, dupa ce s-a intarit o amestecam cu  mixerul.
Daca vi se pare prea dulce, adaugati cateva linguri de frisca batuta si amestecati bine pana obtineti consistenta si gustul dorit.
Va rezulta o crema cu un gust minunat, asa ca ..... atentie sa nu o papati pe toata :)))
Sirop
Amestecam zaharul cu laptele si nuca de cocos.
Punem vasul pe plita si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla.
Lasam la racit dupa care strecuram printr-o strecuratoare fina.


Insiropam treptat fiecare foaie de blat cu siropul de cocos, adaugam crema pe fiecare blat, dupa care imbracam in frisca si decoram cu bomboane Raffaello si ciocolata alba.

Un tort delicios!!!!!!

Sursa

21 de comentarii:

  1. Cocos, ciocolata alba, frisca si bomboane Raffaello, o comnbinatie reusita! Ce fain arata pus pe iarba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta este bun,arata foarte bine.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios si arata minunat!La multi ani sarbatoritului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-ti traiasca si la cat mai muuulti ani fericiti impreuna! Tortul arata fantastic de bine plin numai de ingrediente unul si unu. Imi place...!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow! Arata super! O ninsoare în plina vara! Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat, ca toate retetele de pe blog!!! Imi place mult ce am vazut pe aici, il adaug la favorite! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. La Multi Ani! pentru sotul tau.
    Sigur a fost incantat cu asa bunatate de tort. Crema mi se pare superrr .. ciocolata alba .. Fetitele mele ar manca non stop cioco :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. ce frisca ati folosit?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumim pentru recetă !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Din pacate crema mea e departe de a fi inchegata. Ce s-a intamplat si ce as putea face sa o "repar"? Iar siropul este prea putin pentru 3 foi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si bine ai venit pe blog.
      Nu inteleg cum de nu este inchegata crema. Nu cumva ai pus ciocolata fierbinte peste frisca????
      Daca ai urmati pasii din reteta in tocmai, nu prea vad cum de nu s-a inchegat. Dupa ce am pus pe foc ciocolata cu frisca si totul s-a omogenizat, trebuia sa lasi la racit si dupa sa o dai la frigider pentru cateva ore bune. Ai respectat procedura si cantitatile?
      In ceea ce priveste siropul, mai poti face o tura. Si aici sunt foarte importante cantitatile pentru ca daca pui prea multa nuca de cocos, va absorbi prea mult din lichid si poate de aceea nu ti-a ajuns. Oricum, siropul il poti face intr-o cantitate mai mare sau dubla daca consideri ca nu iti ajunge.
      Astept sa imi spui cum ai facut crema, daca ai respectat cantitatile si daca ai lasat-o la frigider suficient de mult incat sa se intareasca bine ciocolata.

      Ștergere
    2. Am respectat toti pasii cu strictete si cantitatile au fost pe cantar. Am adaugat un plic de gelatina, poate salveaza el situatia, ca maine e ziua baietelului meu si nu as vrea sa dezamagesc. Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns.

      Ștergere
  11. nici crema mea nu s-a inchegat..mentionez ca am respectat intocmai pasii...frisca lichida si bucatile de ciocolata le-am pus pe foc pana totul s-a omogenizat apoi am lasat la rece 6 ore bune....nu se observa nici urma de a se inchega aceasta crema...ba chiar am incercat si in congelator...ingheata dar lasata la temperatura camerei capata aceeasi stare fluida :( pacat...tare mi-as fii dorit sa-mi iasa

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare nespus de rau ca nu s-a inchegat crema.
    Am repetat acest tort weekend-ul trecut si a iesit perfect.
    Initial am factut acest tort dupa reteta postata de Miha ( http://www.dulciurifeldefel.ro/tort-cu-crema-de-ciocolata-alba/) si se pare ca si ei i-a iesit perfect.
    Probabil ca este o reactie la topire a ciocolatei albe pe care ati folosit-o.


    RăspundețiȘtergere
  13. eu am facut tortul si mia iesit foarte bine crema multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara! Îmi spuneți si mie cam cum trebuie sa arate crema când se întărește? Adik după ce sta la frigider... Înainte sa fie bătută ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.
      Dupa ce a stat la frigider, inainte sa fie batuta, este destul de tarisoara. Vezi imaginea la Tortul Ganache.

      Ștergere

Ultimele comentarii