22 august 2012

Rosii coapte cu usturoi

Ingrediente necesare:

- 2 kg rosii (sau in functie de ce cantitate doriti sa faceti )
- 3 capatani de usturoi
- 1 lingura sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare:
Rosiile se spala si se sterg bine cu un prosop de hartie, dupa care se pun la copt pe gratar. 
Dupa ce sunt coapte bine, se lasa sa se racoreasca putin si se curata de pielite. 
 Usturoiul curatat se piseaza bine si se amesteca cu rosiile tocate marunt si sarea. 
Amestecul se aseaza in borcanele sterilizate in cuptor, in gura fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei, se strang bine capacele si se pun la bain marie pentru aproximativ 1 ora si jumatate – 2 ore.
Dupa ce am oprit flacara, acoperim vasul cu paturi calduroase si lasam asa pana a doua zi cand le scoatem si le asezam in camara.

Amestecul se foloseste la diverse fripturi sau se serveste ca atare.



6 comentarii:

  1. superba ideea,spunemi te rog eu asi vrea USCATE in ulei---- la soare ,la umbra in ,cuptor nu am idee cumpar mereu ,dar acum pt ca am rosii in gradina --asi face eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici reteta http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2011/08/rosii-uscate.html
      dar nu le-am pastrat niciodata peste iarna, doar in frigider 1 luna - 2 luni.

      Ștergere
  2. Tare bune pentru sosuri, cand esti in criza de timp.

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii