26 februarie 2012

Penne cu ton


Prietenul nostru Bogdanel, stabilit in Portugalia de ceva vreme, aflat in vizita prin Romania, mi-a adus una dintre cele mai bune ( si mari :)) conserve de ton cu care am pregatit unele dintre cele mai delicioase paste.... ever !!!!!!

Ingrediente necesare:
- 400 gr. ton din conserva
- 1 pachet penne
- crema de rosii
- 1 ceapa
- usturoi
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper

Mod de preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, la foc potrivit.
Separat, curatam ceapa  si o tocam marunt.
O calim intr-o lingura de ulei impreuna cu 3-4 catei de usturoi intregi si zdrobiti.
Dupa ce ceapa s-a aurit, adaugam tonul scurs bine de ulei si tinem pe foc, amestecand continuu, cca 3 minute.
Adaugam crema de rosii ( sau o pasta de tomate mai groasa), mirodeniile, 2-3 catei de usturoi tocati marunt, verdeata si mai tinem pe foc 4-5 minute.
Daca sosul are prea mult ulei ( se poate lasa de la ton) eliminati surplusul cu o lingura.
Dupa ce pastele au fiert, le spalam sub jet de apa si le amestecam cu sosul.
Servim cu parmezan.
Incercati-le cu incredere si nu veti regreta. Sunt bestiale!!!!!!

20 februarie 2012

Prajitura cu mere si bezea


Ingrediente necesare:


Blat:
- 8 galbenusuri
- 20 linguri zahar
- 20 linguri ulei
- 20 linguri lapte
- 20 linguri faina
- 2 praf de copt

Umplutura:
- 1 1/2 kg mere
- 7-8 linguri zahar

Bezea:
- 4 albusuri
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahar


Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se pune uleiul ca la maioneza, amestecand cu lingura de lemn sau cu mixerul, pe treapta cea mai joasa.
Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava de la cuptor), punem aluatul si dam la cuptor, la foc potrivit pentru cca. 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura de mere: se curata merele si se dau pe razatoarea mare, se calesc cu zahar dupa gust. Se lasa apoi umplutura de mere sa se racoreasca putin.
Se scoate din cuptor blatul si se aseaza deasupra lui merele calite.
Se bate albusul spuma tare cu cele 8 lg de zahar si se aseaza deasupra merelor,
apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste albusul deasupra (cca. 10 minute)

Se taie dupa ce se raceste, cu un cutit umezit cu apa.
Delicioasa!

16 februarie 2012

Prajitura "Bounty Bars"


Ingrediente necesare:

Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt

Crema de cocos:

- 450 ml. lapte
- 4 1/2 linguri rase de gris
- 150 g. unt
- 150 g. zahar
- 150 g. nuca de cocos

Insiropat:
- lapte caramel
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt sau 1 lingura ulei
(sau 1 pachet glazura din comert )

Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand si laptele, mixand bine.
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita.
Se incorporeaza in crema de unt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit.
Se lasa 20 de minute la 180 grade C.
Se lasa apoi blatul la racit.

Siropul:
Se prepara un lapte caramel astfel: se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul.

Crema:
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. 
Se adauga nuca de cocos
 si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit si se niveleaza.

Glazura:
Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde.
Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.

Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza cu un cutit incalzit si se serveste.
Este delicioasa, iar daca se intampla cumva sa vi se taie glazura de ciocolata  tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece sau un cub-doua de gheata in crema si isi revine imediat (asa zice Laura si parol ca eu o cred:))

Sa aveti pofta!!!!!

11 februarie 2012

Briose indragostite

Ingrediente necesare:

- 350 g faina
- 200 g iaurt
- 2 oua
- 70 ml ulei
- 10 g praf de copt
- 80 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 50 ml rom

Decor:
- 100 ml frisca
- 2 lg zahar
- colorant alimentar rosu

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C.
Se aranjează  hârtiile pentru brioşe într-o tavă. Se bat laolaltă toate ingredientele pentru blat, timp de două minute, până când se obţine o compoziţie omogenă. 
Se împarte compoziţia în formele de hârtie, astfel încât să fie pe jumătate pline, apoi se dă la cuptor 15-20 minute până când cresc şi devin aurii. 
Se lasă la răcit pe un stativ de metal. 
Intre timp, pana cand briosele se racesc, ne ocupam de decor.
Batem tare 100 ml frisca in  care adaugam cateva picaturi de colorant rosu .
Caramelizam 2 linguri de zahar si pe o bucata de hartie pergament modelam cateva inimioare.
Dupa ce caramelul s-a racit, decoram briosele cu frisca si inimioare.

Happy Valentine's Day!!!!!



8 februarie 2012

Sufleu de cascaval

Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am preparat-o rapid.
Este primul sufleu de cascaval pe care il fac si pot spune ca e delicios si super usor de pregatit.

Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 150 cascaval ras
- 60 gr. unt
- 60 gr. faina
- 400 ml lapte
- un praf ghimbir
- un praf sare
Mod de preparare:
Se prepara un sos alb prin topirea untului si adaugarea fainii.
Se amesteca energic timp de un minut si apoi se toarna laptele caldut, amestecand energic pentru a incorpora faina cu untul.
Se mai lasa pe foc circa 2 minute si apoi se lasa la racit.
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Peste sosul alb racit se pun galbenusurile, cascavalul ras si ghimbirul.
La final, se adauga albusurile si se amesteca usor, de sus in jos.
Se toarna amestecul in forme pentru sufleu si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Delicios!!!!


5 februarie 2012

Creveti cu sos cherry

Ingrediente necesare:
- 1/2 kg creveti decorticati
- 1 buc. mica praz
- 1/2 dovlecel
- 1 borcan rosii cherry cu tot cu suc
- 1/2 lg curry
- busuioc
- 3 catei usturoi


Mod de preparare:
Tocam prazul si dovlecelul marunt si calim in ulei de masline.
Agaugam rosiile cherry impreuna cu sucul de rosii si fierbem acoperit pentru 10 minute.
Adaugam crevetii prefierti, mirodeniile, mai lasam 3-4 minute, adaugam si usturoiul tocat marunt si gata.
Simplu, rapid, dar super delicios!