9 ianuarie 2013

Chec cu prune uscate si migdale

Ingrediente necesare:
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 150 ml lapte
- 400 gr faina
- 100 ml smantana
- prune uscate
- migdale
- vanilie
- 1 praf de copt
- cacao
- 100 ml ulei

Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana acestea se omogenizeaza, dupa care adaugam laptele si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
Se adauga alternativ, la compozitia initiala, faina si uleiul, omogenizand usor cu ajutorul unei spatule, iar la sfarsit adaugam migdalele feliate si vanilia .
Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao, astfel incat compozitia sa aiba aceeasi densitate cu cea initiala.
Tapetam formele de chec cu hartie pergament, turnam compozitia, asezam prunele uscate (fara samburi), compozitia de cacao, deasupra adaugam migdale feliate si dam la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute. 

Incet, incet, casa se va umple de un miros imbietor care va va face sa priviti prin geamul cuptorului de muuuuulte ori :))
Pofta buna!!!!!



6 comentarii:

  1. Ador prunele uscate, iar combinatia facuta de tine este perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata, si ce bun trebuie sa fie...vreau si eu! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare pufos si combinatia cu fructe uscate si mie imi place. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac nespus si prunele uscate si mgdalele! Este minunat checul cu aceste doua bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate de chec ai facut, Mihaela! Si mie imi plac prunele uscate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc dragelor!!!!!
    Este o combinatie minunata si bineinteles ca am repetat figura de alte 3 ori pana acum pt ca s-a papat toooot :))

    Va puuuup

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii