2 iulie 2013

Cornulete cu nuca si gem


Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 250 gr unt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 5 linguri apa calda
- 400 gr faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare

Umplutura:
- gem
- nuci

Mod de preparare:
Lasam untul la temperatura camerei pana se inmoaie, il adaugam intr-un vas incapator, dupa care turnam apa fierbinte si zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam un praf de sare si cernem deasupra compozitiei jumatate din cantitatea de faina pe care o amestecam bine cu o lingura de lemn.
Cernem peste aluat si restul de faina, adaugam coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat si framantam bine timp de 5-6 minute pana obtinem un aluat elastic.
Asezam aluatul in frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat suficient de mult la frigider, impartim aluatul in 7-8 bile.
Fiecare bila o intindem cu sucitorul in cercuri pe care le taiem in triunghiuri.
Amestecam gemul cu nuca si punem un varf de lingurita de umplutura pe fiecare triunghi, dupa care rulam.
Asezam cornuletele in tava in care am pus hartie pergament si  coacem la cuptorul preincalzit timp de 15 minute.
Dupa ce s-au copt, se trec prin zahar pudra.


2 comentarii:

Ultimele comentarii