31 ianuarie 2013

Coasta de porc cu mirodenii

Am gasit in calculator aceasta coasta incredibil de delicioasa pregatita de ceva vreme, dar sa fiu sincera eram muuult mai fericita daca o gaseam pe masa in bucatarie implorandu-ma sa o mananc :)))))))

Dar.....ca sa nu salivez singura la aceasta ora, am decis sa va spun cu ce am imbunat-o atat de tare :)

Ingrediente necesare:
 - coasta de porc
- busuioc
- rozmarin
- salvie
- piper
- chili
- boia
- menta
- maghiran
- sare
- cimbru
- vin alb

Mod de preparare:
Spalam coasta de porc si o punem la scurs.
Punem toate mirodeniile intr-un mojar si le pisam bine.
Cu acest amestec de mirodenii frecam coasta de porc dupa care o lasam sa se odihneasca 1/2 ora.
Dupa acest timp, o asezam intr-o punga mai grosuta (cele pentru congelat legume), adaugam doua pahare generoase cu vin alb, inchidem punga si o asezam in frigider pentru cateva ore bune.
Dupa ce a stat la rece suficient de mult timp pentru a se fragezi si a se imprietenii cu aroma mirodeniilor, transferam totul intr-o punga pentru gatit pe care o dam la cuptor la foc domol pana cand carnita se patrunde bine.
Servim cu cartofi cu rozmarin sau cu cartofi acordeon pregatiti ca AICI


Sa aveti pofta!!!!!!


9 ianuarie 2013

Chec cu prune uscate si migdale

Ingrediente necesare:
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 150 ml lapte
- 400 gr faina
- 100 ml smantana
- prune uscate
- migdale
- vanilie
- 1 praf de copt
- cacao
- 100 ml ulei

Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana acestea se omogenizeaza, dupa care adaugam laptele si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
Se adauga alternativ, la compozitia initiala, faina si uleiul, omogenizand usor cu ajutorul unei spatule, iar la sfarsit adaugam migdalele feliate si vanilia .
Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao, astfel incat compozitia sa aiba aceeasi densitate cu cea initiala.
Tapetam formele de chec cu hartie pergament, turnam compozitia, asezam prunele uscate (fara samburi), compozitia de cacao, deasupra adaugam migdale feliate si dam la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute. 

Incet, incet, casa se va umple de un miros imbietor care va va face sa priviti prin geamul cuptorului de muuuuulte ori :))
Pofta buna!!!!!



3 ianuarie 2013

Tarta cu legume si mozzarella


Bine v-am regasit in noul an!!!!!!!!!!!!!!
Sper din suflet ca ati petrecut minunat alaturi de prieteni, familie si cei dragi voua!
Chiar daca sunt convinsa ca multi dintre noi nu eram pregatiti sa mergem la job azi, ne-am mobilizat si am reusit sa o facem ( recunosc ca eu cu maaaare greutate:))

Incepem retetele din acest an cu o tarta usoara si rapida care sunt convinsa ca este binevenita dupa mesele imbelsugate de sarbatori.

Este inca fierbinte si reprezinta cina mea din aceasta seara :)))

Ingrediente necesare:

- aluat frantuzesc
- dovlecei
- ardei gras
- broccoli
- mozzarella
- rosii cherry
- sos de rosii
- unt
- busuioc
- sare, piper

Mod de preparare:

Ungem o tava rotunda cu unt, asezam aluatul si il intepam din loc in loc cu o furculita (eu am avut chiar un aluat frantuzesc pentru tarte, adus de prietena noastra Marinela din Franta).
Intindem peste aluat 2 linguri cu sos de rosii si asezam legumele. Adaugam bucatele mici de branza feta si felii de mozzarella si condimentam cu sare, piper si busuioc.
Indoim marginile de aluat in interior si dam la cuptor la 180 grade, pentru 15 minute.

Pofta buna!!!!