26 septembrie 2013

Pancakes cu mure

Ingrediente necesare:
- 200 g mure
- 200 g făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g zahăr - 3 linguri cu miere
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 100 g unt
- 3 linguri cu ulei
- sare

Mod de preparare:
Separăm gălbenușurile de albușuri si incepem prin a amesteca gălbenușurile cu un praf de sare.
Turnăm treptat laptele, mierea și uleiul, dupa care adaugăm făina proaspăt cernută și amestecată cu zahărul și praful de copt.
La final, încorporam albușurile bătute spumă și murele zdrobite putin cu furculiţa. Lasăm compoziţia să se odihnească zece minute.
Ungem o tigaie din teflon cu puţin unt. Tuarnăm în mijloc un polonic din compozitie și o lasam să se întindă. Coacem clatitele  pe ambele părţi.
Le servim stropite cu miere din abundenta sau sirop de mure.





14 septembrie 2013

Placinta cu dovlecei si morcovi


Particip cu reteta "Placinta cu dovlecei si morcovi"  la concursul organizat de Laura Adamache si  Delimano 

Ingrediente necesare:

5 oua
500 g dovlecei
150 g morcovi
120 g faina
110 ml ulei floarea soarelui
120 g cascaval
1 ceapa mica
1/2 plic praf de copt
sare
piper

Mod de Preparare:

Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.
Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuna faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in placinta).
Amestecam bine pana ce faina este perfect incorporata.
Adaugam dovleceii si morcovii rasi (inainte de a adauga dovleceii ii stoarcem bine ca sa eliminam apa de vegetatie) ceapa data prin razatoare si cascavalul ras si amestecam bine pana obtinem un aluat uniform.
Tapetam forma cu unt si faina, acoperim fundul cu hartie de copt si adaugam aluatul.
Coacem placinta la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 30-35 minute.
Placinta cu dovlecei si morcovi este un aperitiv care se poate consuma cald sau rece. Este excelenta in ambele variante.

Pofta buna!!!