6 decembrie 2013

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure




Ingrediente necesare:
Blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt

Crema
- 2 cutii cu mascarpone
- 250 ml  frisca lichida
- 5-6 linguri de zahar pudra (in functie de cat de dulce vreti sa fie)
- 800 g fructe de padure (congelate sau proaspete)
- 2 plicuri intaritor de frisca
Mod de preparare:
Blatul:  Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se coace la foc potrivit intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua straturi.

Crema: Mixam crema mascarpone cu zaharul cat sa se transforme intr-o pasta.
Separat, batem bine frisca, incorporam intaritorul de frisca dupa care o amestecam cu mascarpone.
In blender mixam bine fructele de padure impreuna cu zaharul pudra pana obtinem un piure, pe care il adaugam in crema.
Daca va place crema mai dulce sau mai acrisoara, mai adaugati zahar, respectiv fructe.
La final, puteti adauga restul fructelor de padure intregi, incorporandu-le in crema cu ajutorul unei spatule.

Taiem blatul in doua straturi, il insiropam cu un sirop obtinut din apa calduta, miere si daca aveti putina afinata, adaugam un strat de crema, cel de-al doilea blat pe care il insiropam si deasupra acoperim cu un strat de frisca.
Ornam cu fructe de padure sau dupa imaginatia fiecaruia.

Sa aveti pofta!!!!!!