21 iulie 2014

Tiramisu


Ingrediente necesare:
- 500 gr mascarpone
- 400 g piscoturi
- 250 ml espresso sau cafea tare
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 1 lingura cacao
- 3 lingurite amaretto
 
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim o cafea tare pe care o lasam la racit.
Separam ouale, iar galbenusurile si zaharul se mixeaza pana obtinem o crema omogena.
Adaugam toata cantitatea de mascarpone, amaretto si mixam in continuare, pana obtinem o crema densa.
Albusurile se bat pana obtinem o spuma consistenta, care nu se desprinde de pe vas.
Crema de oua si mascarpone se incorporeaza cate o lingura in spuma de ou, amestecand cu grija de jos in sus. Apoi, crema se pune in frigider pana pregatim piscoturile.
Piscoturile se inmoaie foarte putin  in cafea( doar le scufundam rapid in cafea si le scoatem) si se aseaza apoi intr-un vas cu margini inalte.
Peste primul strat de piscoturi turnam jumatate din crema, adaugam un alt strat de piscoturi, apoi din nou crema. 
Deasupra se pudreaza cu cacao. 
Se lasa in frigider cateva ore, dupa care se poate taia.
Daca rezistati tentatiei bineinteles :)!!!!!!!!!!!!

13 iulie 2014

Piersici umplute


Ingrediente  necesare: 

piersici coapte 
- miez de nucă 
- migdale măcinate 
- merisoare sau stafide
- miere 
- 50 g unt 
- zahăr pudră

Mod de preparare:
Fructele se spală, se taie pe lângă sâmbure şi se scoate cu atenţie, să nu se rupă fructul.
Nucile măcinate, merisoarele şi migdalele se amestecă şi apoi se adaugă mierea.
Un vas de cuptor se unge cu unt şi se pun jumătăţile de piersici. 
Se umplu cu amestecul de fructe uscate cu miere şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Se servesc presărate cu zahăr si fulgi de migdale.